Google+
Geschiedenis

De historie van De Waardgangers voert terug naar halverwege vorige eeuw. Voor de de leden van de Bergambachtse muziekvereniging Excelsior die nog niet genoeg hadden aan alle repetities en optredens, werd toen in december 1950 door een paar enthousiastelingen De Blèastoeters in het leven geroepen. Deze boerenblaaskapel speelde voornamelijk Egeländer en Tirolermuziek muziek. Door de jaren heen heeft deze kapel voor het nodige amusement gezorgd tijdens uitvoeringen, carnavalsfesten, braderieën, openingen etc..

Een tiental jaar geleden, in 1994, zijn De Blèastoeters een andere weg ingeslagen. Naast de van oudsher bekende Tirolermuziek werd vanaf dat moment ook andere, meer populaire muziek gespeeld. Bij die muziek hoorde natuurlijk ook een andere naam en die werd "De Waardgangers".

De traditionele klompen en boerenkielen werden vervangen door spijkerbroeken en sweaters. Begin van deze eeuw werd de combinatie wit/blauw door nieuwe overhemden en lekker warme bodywarmers. In 2007 werden we opnieuw in het nieuw gestoken met overhemden en windjacks die mede mogelijk werden gemaakt door De Gouden Roos Fleurstudio en Fysiofitness Bergambacht. De Waardgangers kunnen dus ook voor buitenoptredens zorgen in de koude jaargetijden.

De Waardgangers spelen een gevarieerd programma dat per optreden wordt aangepast. Van een klein verrassingsoptreden tot een ochtend/middag/avondvullend programma, er is voor ieder wat wils!

 

Binnenkort

De Waardgangers zijn binnenkort te horen:

Foto's

Laden...

Waardgangers op Facebook